WYD_Pálí, pálí...

26. 7. 2008 14:11
Vstával jsem ostudně až v 8:20. Slunce však svítilo, což byl signál, že se půjde na pláž. Koupat? Ne, sebevrah ani člen klubu otužilců nejsem, ale jen ten pocit, že se člověk prochází po nejslavnějších plážích světa je uspokojující.

 

V bytě bylo podezřelé ticho. Když jsme v noci přišli, Paul tu nebyl. Ráno se vzbudím, Paul tu není. Přifrčel až okolo půl desátý. Evidentně vyspalý, odpočatý, čistý; na noční tah s kamarády to nevypadalo. No to je jedno. Já jsem ještě posnídal na jeho kuřáckém balkóně a radoval se z azurového nebe. Po mém obvyklém English breakfast tea s mlíčkem přišla odplata za mé včerejší indické obžerství. Madraská omáčka docela příjemně pálí, když ji soukáte do sebe. Ale nedokážete si představit, jak to pálí na cestě ven. Ehm, nebudeme to raději dál rozmazávat. 

 

Vyrazili jsme a náš hostitel vyřkl již památnou větu: "Enjoy it and have a fun!" Jelikož to nemáme daleko k zálivu, nasedli jsme hned na první trajekt a jeli na centrální přístav, odkud jsme pokračovali na Manly beach. Je to paráda brázdit to tady po vodě. Docela často tu jezdí asi tak střední lodičky, celkem svižně, a fungují jako takový vodní autobusy. Platí na ně místní MHD ticket, takže proč to nevyužít. V Praze to nemáme.

 

Z přístavu, který se nachází mezi Opera house a Harbour bridge se na Manly pokračuje větší lodičkou. Ona je to vlastně dost velká loď. Kapacita asi 800 lidí. Valí to půl hoďky. Celou dobu jsem stál na boku a sledoval okolí. Kupodivu samá voda a zalesněné pobřeží, sem tam nějaká milionářská vilka.

 

Manly je typické plážové městečko. Barevné baráčky, surfařské obchody, fast foody s mořskýma potvorama. Neměl jsem takovou odvahu abych si dal chobotničky a zůstal jsem u grilované ryby. Ale ty chobotnice. Prostě hodili na kopec hranolek šest těch osminohejch potvůrek, růžových a pěkně v celku a žer vole… Prý to bylo dobrý.

 

Procházka po pláži, nakupování suvenýrů, takovýto nudný poflakování po městě. Rozhodl jsem se, že bychom měli podniknout nějaké dobrodružství a tak se šlo do Klokaního parku. Samozřejmě s nadějí že nějakého kapsáče zahlédnu. Na místě byla akorát zarostlá džungle a posprejovaná cedule s nápisem klokaní rezervace. V tom bordelu co tam byl, žijou možná tak šváby. Jediný klokan co se tam kdy vyskytl, byt ten namalovanej na mém aboriginejském hrnečku, který jsem si na Manly koupil.

 

Cesta zpět byla o něco veselejší, protože moře víc vlnilo a na lodi to víc házelo. V Sydney jsem si pak zašel do svého oblíbeného podniku na své café latté, abych zklidnil bříško. Kam chodím na kafíčko? K Vodafonu. Mají hned vedle přístavu promo akci a dělají zadarmo kafe, frapé, capucino. Když je to grátis, tak to bych nebyl správný Čech, kdybych nebyl každodenním návštěvníkem. Vždycky hraju, jak se divím všem těm funkcím toho stále stejného telefonu, asi už je to trapný, ale svůj kelímek vždycky dostanu.

 

Večer měla být mše v češtině ve Strathfieldu, tak jsme tam na šestou vyrazili. Byla až v sedm. Rozloučili jsme s dalšíma, kteří zítra ráno odlétají a vyrazili do svých domovů. Ve vlaku byla sranda. Anička a Mirek se tam mlátili a ohrožovali mladou Vietnamskou rodinku a jejich kočárek. Byli jsme také dost hluční. No co, musíme si nějak sdělit všechny ty zážitky. Ten největší můj nebyla ani Manly beach, ani cesta lodičkou, ani svalnatá těla surfařů v přiléhavých neoprénech, ale samoobslužné kasy v samošce. Ano, čtete správně. SAMOOBSLUŽNÉ pokladny. Přirazíš se svým košíkem, pěkně si to tam všechno propípáš, ono se to spočítá, milý elektronický hlas ti sdělí abys vložil cash nebo protáhnul creditku a je to! Tohle v Čechách nikdy neuvidíte...

 

Otevírám dveře od bytu, Paul nám v poklidu dal vlastní klíče, zdá se, že tu zase není. Ti Australani, to je fakt  národ. Vezme si cizí lidi do bejváku a ještě je tam nechá samotný. Hlavně, enjoy it! 
Zobrazeno 2272×

Komentáře

Texis

Jojo, ja kdyz jsem sluzebne ve statech tak na jinou nez self check pokladnu nechodim. A pak je jeste dobra vec samoobsluzny stojan na benzine (pochopitelne na karty)

Eleeshebat

Hihihi...to mě dostává, to kafíčko u vodafonu a konstatování o samoobslužných pokladnách... :)))
A ještě by to chtělu tu Austrálii taky nějak zdrbnout, co třeba napsat, že maj naprosto ohavnou country hudbu, která je jenom o ovcích? ;)

Calid

Jo, fakt národ, když jsem tohle vyprávěl kolegovi v práci, co se diví, co si to zase čtu, tak mi nevěřil... To se jen tak nestává... enjoy it!

cejsk

Jo, country hudbu maji desnou! Taky z tech ovci sijou sileny boty, ktery se vsude prodavaji, neumej natocit pivo s penou, doma maji stale zimu (vyjma Paulova bytu)...jinak to docela ujde:)

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková