V mlze

17. 9. 2008 23:21
Rubrika: Komentáře | Štítky: konference

Ty vole, 4:35 a.m. Jak to, že jsem neslyšel budík. Hlavně, že jsem vzhůru. Studená sprcha jako vyprošťovák z říše snů. Posbírat věci, zapnout zipy u batohu, nezapomenout nabíječku na notebook a jede se. Kam? Přece na Hostýn. Jedu na vědeckou katechetickou konferenci. Přeloženo do češtiny - tři dny budu poslouchat přednášky na téma křesťanská iniciace. Ještě je to nesrozumitelný? Prostě se budeme bavit o tom, jak druhé uvádět do křesťanské víry. To vše v nádherném prostředí hostýnských vrchů a s plnou penzí.

Prší, je zataženo. Moje oblíbené počasí. Poslouchám hudbu, ani nevím proč rozhodnu se, že si chvíli odpočinu. A to se to stalo. Tragédie dne a slzičky. Martínek je smutný. No, ale za blbost se platí (což říkal už můj třídní, když jsem si v sekundě zničil na horách nové lyže:), takže nezbývá nic jiného, než to nechat spravit a nemyslet na to. Proč to sem vlastně píšu???

Jen co jsem dojel na Hostýn a zaregistroval se, jsem trochu znejistěl kvůli oblečení, které jsem měl na sobě. Mé rozpaky vzrostly při obědě. Nějak zatraceně moc košil, kostýmků, černých bot, podpatků… Já jsem samozřejmě jako vždy - mikina s kapucí, ošoupaný manžestráky a děravý tenisky. A jelikož kravatu jsem fakt zapomněl, tak sem letos vnesu aspoň trošku undergroundu.

První přednáška novozákonníka prof. Tichého byla zajímavá. Konečně jsem se setkal s biblistou, který není uspávač hadů. Byl v tom život a fascinace Písmem. U večeře jsme zdrbli s ženskejma z královehradeckého katechetického centra všechny problémy a těžkosti, který tak nějak stále brání v obnově církve a hlavně v prožívání KI (což byla naše zkratka pro křesťanskou iniciaci). A když si přisedl biskup Kája Herbst, tak jsme mu to všechno vyklopili. Teda spíš ty zkušenější mluvily a já jsem souhlasně přikyvoval. Je skvělý vědět, že v Hradci pracuje 12 lidí (z toho 11 žen!) na tom, aby se církev obnovovala, aby žila a je super, že mají podporu biskupa a připravují zajímavé projekty.

Večerní příspěvky odhalily problémy, které jsou v církvi a pastorační praxi. Super! Pojmenovat to už dokážeme a to naprosto upřímně. Ale co s tím??? Tuhle otázku si kladu pořád. Co vy?

Jejda, právě jsem se kouknul z okna. Celý den je vážně krásně hnusný počasí, tohle ale vypadá jako sníh. Fuj, je mi kosa jen se tam podívám. Jdu spát, abych dohnal deficit minulé noci. Zítra bude zajímavý program. Určitě o něm na Teologii live potom něco napíšu…

p.s. Protože na Hostýně blbnul net, tak vkládám příspěvek s malým zpožděním… a možná časem ještě něco dodám, protože těch zážitků bylo dost. Samozřejmě vědeckejch i alko…eh méně vědeckejch:)

Zobrazeno 1536×

Komentáře

Eleeshebat

Jééé, a nemáš nějaký fotky? To bych chtěla vidět, jak tam bivakuješ mezi těma kostýmkama :)
Jinak fandím týhle akci..a počet žen je taky pozitivní :)
Peace and love and God forever:))

cejsk

A to kdyby si viděla, jak se pánové biskupové potili, když měla vedoucí hradeckého centra pro katechezi svůj příspěvek...

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková